Поради

Дім, де тепло взимку та прохолодно влітку – це не казка

Вітаємо усіх, хто вже обрав наші арболітові блоки для будівництва свого дому, але зупинився на питанні опалення будинку.

Ви передбачлива та дуже розумна людина, якщо вже задумались над цією задачею.  У цій статті відповіді на Ваше питання.

Нагадаємо нашим читачам, що якщо Ваша головна ціль – це теплий будинок взимку та відсутність духоти влітку, то арболітові блоки – це найкращий вибір. Чому?

Перевагами цього матеріалу є:

  • теплопровідність арболіту – 0,09 - 0,13 Вт/(м*С). Для порівняння, теплопровідність газобетону починається від 0,21, що значно гірше.
  • здатність зберігати тепло – це одна з найбільших переваг арболіту. Властивість утримувати тепло у арболіту навіть більше, ніж у пінобетону або газобетону. Ви здивуєтесь, але при товщині стін 400 мм з арболітових блоків, Ви можете не утеплювати будинок. Це дуже просте заощадження Ваших коштів!
  • здатність «дихати» – стіни з арболіту забезпечують чудовий повітрообмін у будинку. Їх здатність «дихати» не менше, ніж у натурального дерева. Тому всередині такого будинку завжди затишно та чудовий мікроклімат. Просто уявіть, як влітку Ви зайдете з 38-градусної спеки до Вашої прохолодної затишної вітальні та відчуєте, що Ви  виграли це життя =)

 

Тож який метод опалення будинку з арболітових блоків все-таки обрати?

 

  • у регіонах, де немає газових магістралей, будують будинки саме з арболіту. Якщо Ви розумно сплануєте Ваш дім, а підлога та дах будуть утеплені, то системи «тепла підлога» може бути достатньо для хорошого опалення.
  • найвигіднішим варіантом залишається, звісно ж, газовий котел. Щоб все працювало «на відмінно», потужність котла необхідно обирати індивідуально для кожного будинку.
  • електричне опалення – це також популярний варіант. Мінімальна потужність електричного котла для будинку з арболітових блоків – від 5 до 8 кіловат. Цього достатньо, щоб обігріти будинок площею до 100 квадратних метрів. Якщо ваш будинок більший, то і електричний котел повинен бути потужнішим. Якщо обрати спеціальні низькотемпературні системи, то котел буде працювати мінімальну кількість часу, а Ви заплатите менше за використання електричної енергії.

Шановний читач, яку б систему опалення арболітового будинку Ви б не обрали, ми вітаємо Вас із правильним рішенням. Вся справа в тому, що арболіт має дуже високий показник теплозбереження в порівнянні з іншими матеріалами для стін. А що ще потрібно українцям для щастя, як не економія на опаленні в зимовий сезон? Окрім, перемоги, звісно ж.

                                                        Все буде Україна! Все буде Арболіт!

 

 

 

Коментувати